De Leuke Hondenschool

Advies en begeleiding op maat bij de opvoeding van je hond

Hond op komst.

Het moment is aangebroken dat je hebt besloten om een hond in huis te nemen. Nu is de vraag: wat voor hond. Ga je voor een pup of toch voor een (jong) volwassen hond? Ga je voor een specifiek ras of adopteer je liever een hond uit het buitenland? Het is een belangrijke keuze die je moet maken. Het welzijn van de hond én die van jou hangt van deze keuze af. Voor welk type hond je ook gaat, laat je van te voren goed informeren!
Voordat je je hond kunt ophalen, is het van groot belang dat je je goed hebt voorbereid op zijn komst. Denk daarbij o.a. aan een goede slaapplek voor je hond creëren. De meeste honden vinden het prettig als ze meerdere slaapplekken hebben, zodat ze zelf kunnen kiezen waar ze willen liggen.
Weet je wat voor voeding je hond moet hebben? Denk ook aan: halsband/tuig en lange lijn, veilig speelgoed (geen knuffels met loszittende onderdelen), water- en voerbak en dierenarts uitzoeken.
Het is aan te raden om voor de eerste weken een oppas te regelen. Het is niet fijn voor je hond als hij in de eerste weken al direct alleen moet zijn. Ook al ben je maar even naar de winkel, voor je hond kan dit een hele nare ervaring zijn.


En dan is de dag aangebroken dat je je hond mag ophalen. Belangrijk om te weten is: jij beleefd deze eerste dag heel anders dan dat jouw hond dat doet. Jij hebt met veel enthousiasme en blijdschap naar deze dag uitgekeken en je hebt je goed voorbereid. Maar jouw hond wordt van het één op andere moment uit zijn vertrouwde omgeving gehaald. Of het nu een pup is die uit het nest wordt gehaald of een buitenlandse hond die een zeer lange reis achter de rug heeft, je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen wat voor impact dit op jouw hond kan hebben. Daarom is het juist zo belangrijk dat je je hond kunt verwelkomen in jouw goed voorbereide en rustige huis.


Samengevat: van het moment van keuze maken tot en met de eerste dag dat jouw hond bij jou thuiskomt, is een heel belangrijke periode. Het zal het welzijn van je hond zeker ten goede komen als je je goed op zijn komst voorbereid. 
Ik kan je hierbij begeleiden door voor de komst van je hond op huisbezoek te komen om alle belangrijke zaken door te nemen. 


Het tarief voor een huisbezoek is: € 35,- per uur, excl. reiskosten.


Er worden reiskosten in rekening gebracht (€ 0,25 per km).


.