De Leuke Hondenschool

Advies en begeleiding op maat bij de opvoeding van je hond

Over Mellow

Mellow woont sinds januari bij ons. 

Hij was toen 4 maanden. Mellow kan omschreven worden als een groot blij ei van nu 8 maanden. Met de nadruk op groot! En dat heeft hij zelf niet altijd in de gaten. Hij wil met elke hond  wel spelen, maar met kleinere honden is het toch even oppassen. De spreekwoordelijke olifant in de porseleinkast, zeg maar. 

Mellow geniet van het leven. Alles is leuk. Maar soms ook een beetje te leuk. En dan is het best wel een uitdaging om een enthousiaste GROTE hond onder controle te houden. Hij zit nog in zijn leerfase en door positieve ervaringen op te doen leert hij steeds sneller wat gewenst gedrag is en wat niet.

In spannende situaties zoekt Mellow mij op. Ik heb al situaties meegemaakt dat hij het liefst bij mij op de rug wil klimmen. Dat moet een grappig gezicht zijn geweest. Ik ben zelf niet zo groot en als Mellow zijn poten op mijn schouders legt, lijkt het alsof we een soort van polonaise aan het doen zijn. In werkelijkheid blijf ik in zo'n situatie zo kalm mogelijk om Mellow te laten weten dat de situatie oké is. Het vertrouwen wat je dan van je hond krijgt, is niet te beschrijven. Dat moet je voelen. En dat gevoel gun ik iedereen!

Mellow heeft nog moeite om uit zichzelf rust te pakken. De 'verplichte' rustperiodes die hij van ons krijgt neemt hij echter zonder moeite aan. Heel af en toe zien we nu dat hij op verschillende plekken in de kamer even gaat liggen en rusten. Maar het echte slapen doet hij (nog) in de bench.

Het is hard werken met Mellow. Maar wat is het fijn om te zien dat hij enorm zijn best doet en heel graag wil leren.