De Leuke Hondenschool

Advies en begeleiding op maat bij de opvoeding van je hond

Over Woody 

Woody is 11 jaar geleden in ons leven gekomen. Ik kan gerust zeggen dat Woody, toen hij net bij ons in huis kwam, behoorlijk onhandelbaar was. Er leek geen klik te zijn, Woody kon volledig in zijn eigen wereld opgaan. Contact was nauwelijks met hem te krijgen. Hij was druk en chaotisch. Kortom, we hadden een wervelwind met uitschieters naar een tornado in huis gehaald.  Door veel geduld te hebben en bewuste rustperiodes in te lassen, leek Woody een beetje vat op zijn leven te krijgen. Hij stelde zich langzaamaan open voor contact. Door duidelijke regels op te stellen en consequent te zijn, werd het voor hem steeds duidelijker wat er van hem verwacht werd. Zijn ware persoonlijkheid kwam steeds meer naar boven. Hij kreeg vertrouwen in ons en leek te begrijpen dat dit wel eens zijn 'forever home' kon zijn. Zijn karakter is voor bijna 100% omgedraaid. Van toen een wervelwind kunnen we nu spreken van een zomers briesje.

 


Woody is dol op mensen. Roep je hem bij je, dan ontkom je niet aan een uitbundig blij gekwispel, wat Woody graag beantwoord ziet met een knuffel. Met soortgenoten kan Woody ook prima overweg, Hij observeert vaak wat hij voor zich heeft. In een groep probeert hij het overzicht te houden. Gebeurt er iets tussen 2 of meer honden, dan zal Woody proberen deze honden te splitsen, zodat de rust wederkeert. Een hele fijne karaktereigenschap.Woody doet het ook goed met andere dieren. Koeien, paarden, schapen, vogels, cavia's, konijen ... dieren die veel in onze omgeving voorkomen, Woody toont weinig interesse voor andere dieren. Nóg zo'n fijne eigenschap.
Tijdens de lessen mag Woody graag alles goed in de gaten houden. In zijn jonge jaren was hij vaak aanwezig bij 'relletjes' bij de andere honden, maar de jaren beginnen ook bij Woody te tellen. Hij gaat nog steeds mee naar de cursus, maar hij lijkt zich steeds minder druk te maken om wat er om hem heen gebeurt. Hoe ouder, hoe wijzer?